Haber

Galatasaray’dan tarihi proje! Kasaya girecek para borçların yarısını karşılayacak.

Mecidiyeköy Galatasaray Lideri Dursun Özbek, yerine yapılacak konutların tanıtımında açıklamalarda bulundu. Sponsorluk anlaşmalarının önemine değinen Özbek, projenin kulüp kasasına ne ölçüde girmesini beklediklerini de paylaştı.

“DAVAYA EN AZ 1 MİLYAR TL GİRİLECEK”

Galatasaray Lideri Dursun Özbek yaptığı açıklamada, “Bu rakamdan bahsediyoruz ama masraflar olacak. Spor Kulübü kuracak. Sevgili Erden’in orada çok büyük katkısı var. Masraflar yapıldıktan sonra Galatasaray’ın kasasına girecek asgari miktar 1 milyar TL’dir.”

Dursun Özbek’in açıklamalarının devamı şöyle:

“YATIRIM FIRSAT OLARAK GÖRÜN”

Mecidiyeköy projemiz Florya ve Kemerburgaz projelerimize ivme kazandırması açısından büyük önem taşıyor. Projemizin adı Leo! Galatasarayımıza yakışır aslan gibi bir proje olacak. Tüm Galatasaray taraftarları bunu bir yatırım fırsatı olarak görmeli.

“KESİN RAKAMLARI SÖYLEYEMİYORUZ”

Yatırım büyüklüğü 100-150 milyon TL arasında değişiyor. Günlük fiyatlar hızla değişir. Bu yüzden tam sayı söyleyemeyiz. Burası çok güzel, çok değerli bir konut olacak. Bundan dolayı hak ettiği bir harcama şeklinde olacağız. Hem dekorasyonuyla hem de işletim sistemiyle. Herkes tarafından tercih edilecek ve herkes için yatırım fırsatı olacak bir gayrimenkul olacaktır.

“SÖZ YOK”

Galatasaray’ın mali yapısı gereği bu harcamayı nasıl yapacağı sorusu gündeme geldi. Projenin finansmanı nasıl yapılır titiz bir proje ile yapıldı. Erden Timur kardeşim burada finansman ve proje anlamında çok büyük destek veriyor. Daha önce genel kurul üyelerine söz verdiğimiz gibi takip ve açık ihale usulüyle hayata geçirilecek. Gecikme yok. Kimse endişelenmesin. En kısa sürede projeyi hayata geçireceğiz. Bu proje hem Galatasaray’ın mali yapısının güçlenmesi hem de Bankalar Birliği anlaşmasındaki kredi borcumuzun bir kısmının geri ödenmesi açısından büyük fayda sağlayacaktır.

“GALATASARAY DURUMU EN İYİ KULÜP”

Galatasaray Spor Kulübü ağır bir borç yükü altındadır. Her ne kadar Galatasaray rakiplerimizin prestijiyle karşılaştırılsa da bu Bankalar Birliği konsorsiyumunun vaadiyle Galatasaray en iyi durumda olan kulüptür. Rakiplerimizin en iyi durumunda olmamız, mevcut borç yükünden kurtulamadığımız anlamına geliyor. Galatasaray her alanda en uygun olmak zorunda. Bankalar Birliği sözleşmesi gereği 2.2 milyar TL kredi borcumuz var. Uzun vadeli, prestijiyle bugün, faiz kabul edilebilir bir oranda ama Galatasaray Spor Kulübü günde 1 milyon TL’ye yakın ödeme yapıyor. Bu şartlar altında kulübün istenilen seviyeye gelmesi ve sportif başarıya ulaşması mümkün değildir. Bunu genel heyete anlattık. Buradan çıkmak için mevcut gayrimenkulleri değerlendirmemiz gerekiyor. Evleri şu anki haliyle satmaya kalkarsak borcumuzu kapatmıyor. Bu yüzden aşağıdakileri seçtik; Elimizdeki bu gayrimenkulü geliştirelim. Sonra farklı bir boyut ortaya çıkıyor. Elbette gelişirken çok değerli iş ortaklarına ihtiyaç vardır.

“BUNLARIN HEPSİ ÇOK AÇIKÇA PLANLANMIŞTIR”

Mecidiyeköy binasıyla birlikte borcumuzun neredeyse yarısını kapatıyoruz. Umarız bu operasyon hızlı olur, bu paranın bir an önce kasamıza gelmesini bekleriz. Galatasaray kasasına giren paranın yarısı borcu kapatmaya gidiyor. Mecidiyeköy binasında gelen parayı finans mühendisliği ile artırıp kredimizin yarısını Bankalar Birliği’ne ödedikten sonra borcumuz yarı yarıya azalacak. Diğer yarısı da Florya ve Kemerburgaz projelerimizi desteklemek için fon olarak kullanılacak. Bütün bunlar çok net bir şekilde planlanmıştı. Başlangıç ​​noktası Mecidiyeköy projesidir.

“GALATASARAY’IN MALİ BAĞIMSIZLIĞINI KAZANACAĞIZ”

Borcun yarısını ödediğinizde sorun olur mu? Numara! Mecidiyeköy’ü takip edecek projeler var. İnşaata başladık. Kemerburgaz çok önemli ve Galatasaray’ın geleceğini hazırlıyor. Florya projesinde sona yaklaşıyoruz. Mecidiyeköy’den gelen para hareketliliğimizi hızlandıracak. Florya projesi ile tüm borcumuz kapanacak. Sadece borcu kapatmakla kalmayacağız, Galatasaray’ın 25-30 yıllık mali bağımsızlığını da kazanacağız. Oradan gelecek para ile kurulacak fonlarla; altyapı, yeni gayrimenkul edinimi, voleybol ve basketbol gibi alanlar destekleyici kaynaklar olacaktır. Ana para fonda kalacak. Gelen yönetimler bu paranın dönüşüyle ​​mevcut projelerini yürütmek zorunda kalacaklar.

“MECİDİYEKÖY PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Galatasaray kapandı Spor salondan da bahsedilecektir. Bunları yapmak zorundayız. Kuruluşta bilinçli hareket etmemiz gerekiyor. Tesislerimiz eskidi. Dolayısıyla bu kuruluşa kaynak olacak Mecidiyeköy projesi çok önemli. Galatasaray’ın bir misyonu var. Olimpik sporları Türkiye’ye getiren ilk kurum Galatasaray’dır. Kurucumuz Ali Sami Yen’in de dediği gibi Avrupa ile rekabet etmek ve Avrupa’yı yenmek gibi bir misyonumuz var. Sadece futbol için değil. Judo, yelken gibi spor dallarında olimpiyatlara katılacak sporcuları ülkemize yetiştiriyoruz. Bu bizim görevimiz. Bu harcamalardan şikayet edecek durumda değiliz. Misyonumuzu yerine getirmek için mali yapımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Galatasaray sadece bir futbol kulübü değildir. Gelirlerin azaldığı bu dönemde mali yapının güçlenmesi bir kuraldır.

“DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

Sportif faaliyetlerden kar edemeyiz. Oyuncu ihraç eden bir ülke değiliz. O zaman misyonumuzu devam ettirebilmek için faaliyet dışı alanlardan gelir elde etmemiz gerekiyor. Bu dijital dünya olabilir. Bunun için çalışıyoruz. Emlak dünyası olabilir. Bu alanda da çalışmalarımız var. Galatasaray’ın marka değerini her fırsata yansıtmalıyız. Mali yapıda bağımsızlığa kavuşmak istiyoruz. Bunun için desteğinize ihtiyacımız var.

“HEP BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Sevgi ikliminde hareket etmeliyiz. O zaman şimdi tam zamanı. Buranın ötesinde bir köy yok. Her zaman birlikte olacağız. Bakalım bu birliktelik Galatasaray’a ne kadar faydalı yansıyacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu