Ekonomi

Beyaz Saray temiz enerji projelerini hızlandırmak için NEPA’yı gözden geçiriyor

Beyaz Saray, temiz enerji ve altyapı projelerinin onaylanmasını hızlandırmayı amaçlayan ABD çevresel inceleme sürecine yönelik reformları açıkladı. Salı günü açıklanan bu değişiklikler, Başkan Joe Biden yönetiminin 2021 yılında eski Başkan Donald Trump döneminde önemli değişikliklere uğrayan kritik bir çevre yasası olan Ulusal Çevre Politikası Yasası’nda (NEPA) yaptığı düzenlemelerin ikinci ve son aşamasını temsil ediyor.

1969’da kurulan NEPA, büyük projeler için çevresel incelemeleri zorunlu kılıyor ve çoğu zaman inşaatı önemli ölçüde geciktirebilen davaların merkezinde yer alıyor. Beyaz Saray’ın Çevresel Kalite Konseyi (CEQ), yeni getirilen reformların federal kurumlar için bir ve iki yıllık net son tarihler uygulayarak, çevresel değerlendirmeler için sayfa sınırları belirleyerek ve inceleme sürecini koordine etmek için lider kurumlar belirleyerek incelemelerin verimliliğini artıracağını belirtti.

Ayrıca reformlar, ajansların en hızlı ve en sık kullanılan çevresel inceleme türü olan kategorik istisnaları belirlemeleri için yeni yöntemler içermektedir. Bu, örneğin, daha önce bozulmuş alanlarda daha fazla temizleme gerektirmeyen iletim hatları için geçerli olacaktır.

CEQ Başkanı Brenda Mallory, reformların sağlamaya çalıştığı dengeyi vurgulayarak, “Bu kuralda altyapı ve izinlerin hızlandırılmasına yardımcı olacak, ancak korumamız gereken çevresel ve sağlık yararlarını gözden kaçırmayacak reformlar yapıyoruz” dedi. Ayrıca NEPA’nın hiçbir zaman faydalı projelerin önünde bir engel ya da sadece bir formalite olarak görülmemesi gerektiğini de belirtti.

Bu reformlar, Trump’ın revizyonunu geri almaya başlayan NEPA sürecini yenilemek için 2022 yılında atılan ilk adımların üzerine inşa edilmiştir. Daha önceki değişiklikler, federal kurumların iklim etkileri de dahil olmak üzere önerilen eylemlerin doğrudan, dolaylı ve kümülatif etkilerini değerlendirme zorunluluğunu yeniden getirmişti.

Bazı endüstri grupları, mevcut reformların taslağının inceleme sürecini karmaşıklaştırabileceği ve potansiyel olarak daha fazla dava ve gecikmeye yol açabileceği yönündeki endişelerini dile getirmişti. Buna cevaben bir Beyaz Saray yetkilisi, yeni yönergeleri tartışmak ve projelerin tamamlanmasını hızlandırma hedefiyle uyumlu olmalarını sağlamak üzere federal kurumlarla toplantıların bu hafta başlayacağını belirtti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Değişiklikler çevreciler tarafından memnuniyetle karşılanırken, Doğal Kaynakları Savunma Konseyi İcra Direktörü Christy Goldfuss, Trump’ın yasayı zayıflatmasının ardından NEPA’nın yeniden canlandırılmasından duyduğu rahatlamayı dile getirdi. Değişiklikler, çevreye duyarlı ve daha temiz enerji kaynaklarına geçişe katkıda bulunan altyapı projelerini teşvik etmeye yönelik daha geniş bir çabanın parçası.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-edremit.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu