Ekonomi

Qualcomm, yapay zeka odaklı akıllı telefon talebine bağlı olarak güçlü bir üçüncü çeyrek geliri öngörüyor

Qualcomm Inc. (NASDAQ:QCOM) üçüncü çeyrek mali satışlarının ve düzeltilmiş kazançlarının Wall Street tahminlerini aşacağını öngörerek iyimser görünümünü yapay zeka özelliklerinin entegrasyonuyla canlanan akıllı telefon sektöründeki daha hızlı toparlanmaya bağladı.

Akıllı telefonlar için önde gelen çip tedarikçisi olan ve Apple Inc. (NASDAQ:AAPL) ve Samsung Electronics Co Ltd (KS:005930) gibi büyük oyunculara bileşenler sağlayan San Diego merkezli yarı iletken devi, üçüncü çeyrek satışlarının orta noktada 9,2 milyar dolara ulaşmasını ve düzeltilmiş kazançların hisse başına 2,25 dolara ulaşmasını bekliyor. Bu rakamlar, LSEG verilerine göre analistlerin 9,05 milyar dolar satış ve hisse başına 2,17 dolar düzeltilmiş kazanç tahminlerini aşıyor.

Qualcomm’un geliri, pandemi sırasında bir artış yaşadıktan sonra geçen yıl önemli ölçüde azaldı ve özellikle işinin önemli bir kaynağı olan Android telefon pazarındaki etkiyi hissetti.

Şirketin 24 Mart’ta sona eren ikinci çeyrek performansı, satışların ve düzeltilmiş kârın sırasıyla 9,39 milyar dolar ve hisse başına 2,44 dolar olarak bildirilmesiyle şimdiden toparlanma belirtileri gösterdi. Bu sonuçlar, 9,34 milyar dolarlık satış ve hisse başına 2,32 dolarlık düzeltilmiş kâr öngören analist tahminlerini de aştı.

Qualcomm’un rekabet ortamı, geçen yıl kendi yerli üretim akıllı telefon çipini tanıtan Çinli Huawei Technologies Co ve üst düzey Android telefon pazarının daha fazlasını ele geçirdikçe bu yıl için satışlarda artış öngören Tayvanlı MediaTek’in zorluklarını içeriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habercesme.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu