Haber

Malatya’da yüksek binalar dinamitle yıkılacak

– Malatya’da yüksek binalar dinamitle yıkılacak

MALATYA – Asrın afetinden etkilenen illerden biri olan Malatya’da çok katlı binaların dinamitle yıkılacağı açıklandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde yerle bir olan illerden biri olan Malatya’da ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor. Kent merkezindeki binaların yıkım çalışmaları devam ederken, Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı Mahallesi’ndeki yüksek binaların nasıl yıkılacağı merak konusu oldu. 12 kattan 15 kata kadar değişen binaların iş makineleriyle yıkılmasının hem zor hem de zaman alıcı olacağı düşünülerek bölge için dinamitle patlatılmasına karar verildi.

Dünyanın birçok yerindeki yüksek binaların yıkımında kullanılan patlatma yöntemine Malatya’da da yakında başlanacağı öğrenilirken, yetkililer bu sistemin hazırlıklarının da kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

36 bine yakın binanın ağır hasar gördüğü kentin konumu nedeniyle özellikle Bostanbaşı bölgesinde çok katlı çok katlı yapının ağır hasar gördüğü biliniyor. Milyon dolarlık dairelerin satıldığı bölgede bir yılını doldurmamış binaların bile depremde ağır hasar görmesi, bölgenin çok katlı imara açılması tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Yıkımın tamamlanmasıyla birlikte Bostanbaşı Mahallesi’nde zemin etüdü yapılacağı ve buna göre yerinde dönüşümle binaların kaç katlı olacağı netleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu