Yaşam

Kremalı makarna tarifi, nasıl yapılır? Kremalı makarnanın en lezzetli hali

Kremalı makarna; et, tavuk, mantar ve sarımsaklı başta olmak üzere birçok malzeme ile çeşitlendirilebilen bir tariftir. Ancak kremalı makarna tek başına da çok sevilen vetercih edilen bir seçenektir. Hatta makarna tarifleri arasında en sevilenlerden bir tanesi hiç şüphesiz kremalı makarnadır.

Tam kıvamında pişmiş bir makarna, baharatlarla birlikte pişmiş kremalı sosuyla birleşmiş birleşerek eşsiz bir lezzet ortaya çıkarır. Kremalı makarna, özellikle tavuk yemeklerinizin yanına mükemmel bir eşlikçi olacak.

Kremalı makarna aynı zamanda hem hızlı hazırlanan hem de ekonomik bir yemek seçeneğidir.

İşte enfes sosu ve lezzetiyle kremalı makarna tarifi…



KREMALI MAKARNA TARİFİ

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 5 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA

Kremalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler;

  • 1 paket makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz, makarna suyuna atmak için
  • 200 ml (bir paket) krema
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı fesleğen, kurutulmuş
  • Yarım çay bardağı kaşar peyniri, rendelenmiş



Kremalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Kremalı makarna yapmak için öncelikle geniş bir tencerenin içerisine yarısına kadar su doldurun ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca bir tatlı kaşığı tuzu suyun içerisine atın ve birkaç kez karıştırın. Makarna paketini açın ve tamamını suyun içerisine dökerek birkaç tur karıştırın.

Adım 2

Makarna paketi üzerinde yazan süreden 2 dakika önce makarnayı ocaktan alın ve suyundan bir çay bardağı ayırıp geri kalını süzün.

Adım 3

Makarna suyu süzülürken tencerenin içerisine bir paket kremayı ekleyin ve kısık ateşte ısıtın. Krema ısınırken içerisine karabiber, fesleğen ve tuzu ekleyip güzelce karıştırın. Krema koyulaşmaya başlayınca kenara ayırdığınız bir çay bardağı makarna suyun kremanın içerisine ekleyerek karıştırın.

Adım 4

Sos iyice koyulaşınca haşlayıp süzdüğünüz makarnayı içerisine ekleyip güzelce karıştırın. Makarna kremayı iyice çekince ocağın altını kapatın. Servis tabağına alarak rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri üzerine serpin.

Afiyet olsun!

evcilerajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu